Schnitzel Cordon Bleu – dubbelpanering
Schnitzel kan man även göra på kyckling eller skinka.
Men i det här recept används 200 gr kalv innanlår.
Schnitzel vill man ha supertunn och då börjar man förstås med att banka skiten ur köttbiten. Men salta och peppra först (svartpeppar förstås)
Använd påse eller bakplåtspapper.
När detta är gjort är det dags för fyllning, parmesan och emmentaler och lite rökt skinka på. Efter det så gäller et att stänga den så inte osten rinner ut. Låt hörnen mötas och pressa ihop så att det sitter.
Dags för panering, vetemjöl, ägg och ströbröd.
Vända först i vetemjöl, sen ägg och slutligen ströbröd.
Dags för stekning.
Först lite olja och sen smör, låt smöret fräsa klart, inget ljud från vasslet.
Stek inte på för hög värme, men inte rykande het, den ska gå ett tag.
Man måste vara med att passa den…5 fem minuter pr sida.
Servera med örtsmör och en god trevlig sallad.
Eller varför inte stekt potatis, men då blir det mustigt.