ANVÄND ALLTID TRÄDSLEVAR NÄR DU TILLVERKAR YOGHURT
2 liter ekologisk helmjölk (lantmjölk 4,2%)
Låt koka i ca 10 minuter, tills det inte skummar längre.
Häll i en glasform och låt kyla ner, ca 20-25 minuter.
Kolla tempen (lillfingret 8 sekunder).
När det är klart blanda yoghurt med lite av mjölken från skålen och häll ner i skålen, sleva runt lite lätt så det blandas.
Lägg över en ren duk, och eventuellt ett lock…linda in i handdukar och låt står i ca 4,5 timme. Sedan öppnar du upp, tar bort alla handdukar och låter det står i ytterligare 30 minuter.
Sedan i kylskåp och låt stå i 24 timmar.
Klart!!!
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-1.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-2.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-3.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-4.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-5.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-6.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-7.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-8.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-9.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-10.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-11.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-12.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-13.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-14.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-15.png)
![](http://gaare.se/wp-content/uploads/2019/09/yog-16.png)