112 gram spagetti (ska ge 88 gram kolhydrater)
220 gr kött (så mycket du behöver) ska egentligen vara gräskött.
Pastasås 1-2 dl (gör egen pasta sås)
Jasminris (icas)
Kött (12% fett)
Gör en sås på japansoja och kecthup, en liten skvätt grädde
Äggröra
1-2 potatisar eller Råraka (gamla färdigkokta som du sen strimlar)
Ketchup
Kyckling
Tortilla bröd
Ost
majo
RÅRAKOR
1 person
2 potatisar per person
salt
svartpeppar
Stek i olja eller smör
GÖR SÅ HÄR
- Skala potatisen och riv den grovt (om potatisen har ett tunt, rent skal kan det vara kvar).
- Krama vätskan ur potatisen i ett durkslag.
- Värm upp en stekpanna med olja och/eller smör.
- Lägg i riven potatis och platta till en tunn pannkaka med en stekspade. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida tills den får en gyllenbrun färg. Salta och peppar.
Stärkelsen i potatisen gör att potatisen håller ihop.
Stektips! Vänd inte rårakan för tidigt i stekpannan för då går den
lätt sönder. Vänd den först när den fått en gyllenbrun färg på
undersidan. Stärkelsen i potatisen gör att potatispannkakan håller ihop.
Låt den steka i några minuter så kommer den hålla ihop.
Reglera värmen så den inte bränns.
Rårakorna kan ätas både varma och kalla.