Franska baguetter

4 små baguetter eller 2 stora

500 gr vetemjöl
325 gr vatten
1/4 tsk torrjäst
2 tsk salt

Häll vatten i en lagom stor stor skål degen kan jäsa till dubbel storlek.
Rumstempererat vatten.
Ha i jästen och saltet rör runt lite.
Ha i mjölet och arbeta till all mjöl har arbetats in.
Degen ska va ganska klibbig.
Täck burken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 12-14 timmar.

När det är klart, mjöla bordet lite lätt och ha ut degen.
Bilda en rektangulär form dela degen i 4 lika stora delar.
Forma till 4 avlånga baguetter (eller två stora)
Låt jäsa under folie i 1-1/2 timme.
Placera en form med vatten i botten på ugnen och dra på högsta nivå.


– Mix dough and let rise 12-14 hours or until doubled- Punch down and shape loaves, let rise covered with floured plastic 1 to 1 1/2 hr or until almost doubled- Bake at 550 F. about 15 minutes or until well-browned- Spray with water before baking, at 5 minutes, and at 10 minutes during cooking time